Abuzuri într-un centru DGASPC Argeș? Instituția răspunde într-o manieră jalnică!

Andri
4 Min Read
Abuzuri într-un centru DGASPC Argeș? Instituția răspunde într-o manieră jalnică!

Un centru de plasament din Pitești, aflat în subordinea DGASPC Argeș (instituție finanțată de Consiliul Județean), se confruntă cu o situație extrem de alarmantă, scrie Argesplus.ro și evz.ro. Ceea ce ar fi trebuit să fie un loc de siguranță pentru copiii vulnerabili a devenit, în schimb, un teren fertil pentru activități ilegale și abuzuri grave.

Unii dintre angajații și minorii instituționalizați de la CTF Găvana au adus la cunoștința superiorilor lor o situație extrem de îngrijorătoare. Pe scurt, ventrul de plasament ar fi devenit un punct de racolare pentru proxeneți, dar și un loc de trafic de droguri. Informația a fost comunicată atât Tatianei Eftime, directorul DGASPC Argeș, cât și lui Ion Mânzână, președintele CJ Argeș, Simonei Bucura, noul Ministru al Muncii și ofițerilor Antidrog. În data de 4 iunie 2023, tânărul a adus la cunoștința conducerii DGASP o conversație îngrijorătoare de pe Whatsapp din care reieșea că una dintre minorele internate la centrul respectiv, era implicată, alături de persoane din afara centrului, în activități ilegale de trafic de droguri de mare risc, proxenetism și prostituție.

Minorul (orfan) a fost apoi hărțuit de unii dintre angajați, după ce a amenințat că va spune totul presei și poliției, și a fost internat într-un spital de psihiatrie din Prahova, pe motiv că a devenit violent. Din acel loc, utilizând un telefon mobil, băiatul a ales să aducă situația la cunoștința opiniei publice.

Șefa centrului CTF Găvana, Mihaela Dragu, a pretins că „demisionează”, dar în realitate s-a mutat la Primăria Săpata, încercând astfel să scape de problemă și să ascundă adevărul. În același timp, cei responsabili pentru asemenea abuzuri au făcut presiuni mari asupra angajaților sau beneficiari ai serviciilor, pentru a împiedica informațiile să ajungă la public.

Reacția DGASPC și a fostei directoare- ilogică și denigratoare

Reacția DGASCP Argeș și a fostei directoare de centru la acest scandal a fost însă să îl denigreze pe minorul care a făcut totul public și să îl acuze de alte bazaconii. Cu ajutorul câtorva publicații locale, a fost prezentată “pe surse” o luptă alambicată pentru conducerea CTF Găvana, în care ar fi fost antrenat și minorul respectiv. Nimic însă despre traficul de droguri și acuzele că unele “beneficiare” din CTF Găvana se prostituează.

Minorul de 17 ani ar fi amenințat-o pe fosta directoare, Mihaela Dragu, în repetate rânduri. „M-a amenințat că merită să facă 15 ani de pușcărie pentru fiica mea. A spus de nenumărate ori că o va viola, că va da foc centrului și va pune benzină și îi va da foc celui care îi va face dosar penal. Într-o altă seară, chiar în seara în care a fost reținut 24 de ore, m-a mai amenințat că merită să facă 15 ani de pușcărie. L-am întrebat pentru ce și a zis că îi dau foc Marei (nr- fiica ei)! Ce m-a surprins a fost că a știut și cel de-al doilea prenume al fiicei mele” a declarat fosta șefa de centru pentru publicația argeșenii.ro.

Distribuie