Abonații Termo Calor Confort mai au doar două luni! Asociațiile de proprietari, obligate să instaleze repartitoare

Andri
2 Min Read

Piteștenii abonați la Termo Calor Confort SA mai au doar două luni la dispoziție pentru a monta repartitoare invididuale la calorifere. Termenul limită este până la 31 decembrie 2023, conform Legii eficienței energetice. Cei care nu se conformează vor plăti amenzi cuprinse între 500 și 1.000 de lei. În Pitești mai sunt aproximativ 20.000 de apartamente conectate la sistemul centralizat de termoficare.

Problema este că românii care vor să-și monteze astfel de echipamente de contorizare individuală nu pot face nimic, asta pentru că doar asociațiile de proprietari pot încheia contracte cu furnizorii de repartitoare. Astfel, dacă în cadrul asociației se decide să nu se facă aceste investiții, românii nu vor putea să-și achiziționeze repartitoare individuale.

În prezent, există multe cazuri în care adunarea generală a asociației a votat să nu se facă aceste investiții, iar contractele pentru montarea repartitoarelor se încheie doar cu asociația. Cu toate acestea, proprietarul este cel care primește amendă dacă nu are repartitoare, potrivit legii.

Cu toate acestea, legea este clară:

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică în sistem de distribuţie orizontală este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2023 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit”, prevede actul normativ.

Distribuie