A doua săptămână de grevă în Educație

Andri
2 Min Read
A doua săptămână de grevă în Educație

Cadrele didactice și personalul auxiliar din învățământul preuniversitar au intrat în a doua săptămână de grevă generală. Astfel, greva din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, Executivul nu a venit cu o soluţie care să ducă la stingerea conflictului, au anunţat cei din Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET”.

Ținând cont că săptămâna aceasta bugetarii ar fi lucrat doar trei zile (fiind făcută punte între 1 iunie și weekend), este puțin probabil ca profesorii să revină la catedră prea curând.

„Observăm cum Guvernul, prin purtătorul său de cuvânt, propune aceleaşi prime/vouchere pe care angajaţii din învăţământ le-au refuzat săptămâna trecută”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Ovidiu Nistor şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hăncescu.

Potrivit sindicaliştilor, la ultimele negocieri avute cu reprezentanţii Guvernului, joi, 25 mai 2023, solicitările sindicatelor au fost: majorare salarială de 25%, în medie, până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unice şi emiterea unei OUG prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar însemna că salariile medii ar urma să crească cu 60%.

Distribuie